Het zal je vast bekend voorkomen: een droge huid in de winter. Veel mensen hebben daar last van. Maar wat als wij je vertellen dat je van je droge huid kunt afkomen door wat aanpassingen in je leefstijl? Denk aan minder lang douchen of het gebruiken van een lekkere arganolie voor je huid. Zo’n arganolie is ook nog eens een leuk cadeau om te geven of te krijgen. We vertellen je er graag meer over!

Droge huid

In de wintermaanden krijgen we er extra vaak mee te maken: een droge huid. Een droge huid is gevoelig en dat is natuurlijk niet fijn. Soms schilfert of jeukt je droge huid ook. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Je kunt als voorzorgsmaatregel een aantal dingen anders aanpakken (zoals korter en minder warm douchen) of een product gebruiken dat de droge huid verhelpt. 

Waardoor krijg je een droge huid?

Een droge huid krijg je bijvoorbeeld als je te vaak, te lang en te heet doucht. Ook kan het gebruik van zeep ervoor zorgen dat je een droge huid krijgt. Wees dus zuinig met zeep. Daarnaast kun je een droge huid na het douchen beter droog deppen in plaats van droog wrijven. En ga je met dit koude weer naar buiten? Zorg er dan voor dat je je huid tegen de kou beschermt door bijvoorbeeld een muts te dragen tot over je voorhoofd.

Huidverzorging voor een droge huid

Wij verkopen biologische arganolie die helpt tegen een droge huid. We hebben deze arganolie in verschillende geuren: vanille, roos en sinaasappelbloesem. Gebruik een beetje van deze olie om bijvoorbeeld na het douchen op je huid aan te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld op de droge plekken aanbrengen.

Arganolie als cadeau

Zeker nu in de winter is arganolie heel leuk om als cadeau te geven (of te krijgen!). Geef het cadeau in een kerstpakket of doe het in een tasje met nog meer cadeautjes en geef dat tijdens kerst aan familie en vrienden. Met deze arganolie zorg je voor een heerlijk verwenmomentje!

Jezelf verwennen met arganolie

Doen jullie tijdens kerst niet aan cadeaus? Dan kun je altijd zelf nog een leuk cadeautje voor jezelf kopen. Heb jij tijdens de wintermaanden altijd last van een droge huid? Dan is het een leuk idee om deze arganolie voor jezelf te kopen. Je kunt hiermee niet alleen in de wintermaanden je huid verzorgen, maar natuurlijk gewoon het hele jaar door. Zo’n flesje arganolie gaat namelijk lang mee.