Nu steeds meer mensen Corona krijgen, is het belangrijk om zelf niet ook besmet te raken. Het RIVM deelt al langere tijd tips om besmetting met Corona te voorkomen. Bijvoorbeeld het regelmatig wassen van je handen. Wist je dat we hiervoor hele fijne zepen verkopen?

 

In je elleboog hoesten

Je hebt misschien aangeleerd dat je in je hand moet hoesten of niezen. Toch is dat niet zo hygiënisch. Je zit tenslotte overal aan met je handen, dus dan kun je de bacteriën verspreiden. Het is dus beter om in je elleboog te hoesten of te niezen.

 

Je handen wassen

Om te voorkomen dat het virus op je handen blijft zitten, is het belangrijk om je handen regelmatig te wassen. Doe dit bijvoorbeeld zodra je thuiskomt of voordat je iets gaat eten. Was je handen minstens 20 seconden met zeep, zodat je zeker weet dat ze goed schoon zijn. De buitenkant van Corona bestaat namelijk uit vet. Dit vet wordt afgebroken door zeep. Was je je handen lang genoeg, dan weet je zeker dat alles goed wordt afgebroken.

 

Voor het wassen van je handen verkopen wij bijvoorbeeld kruidenzeep, biologische zeep en aleppozeep. Heb je weleens gemerkt dat je door normale zeep droge handen krijgt? Dit komt doordat die zeep ook lichaamsvetten weghaalt. In aleppozeep zit juist olijfolie, dat ervoor zorgt dat je handen niet droog worden. Ook hydrateert het de huid beter. Onze aleppozeep is duurzaam en zit in een handig flesje, maar verkopen we ook als blok.

 

Onze zepen zijn hier te vinden. En wil je zien hoe je je handen écht goed wast? Bekijk dan ons filmpje over het wassen van je handen.

 

Afstand houden

Als er iemand hoest of niest, dan kunnen deze druppeltjes op jou terechtkomen. Bijvoorbeeld op je handen of op je gezicht. Daarom is het belangrijk om minstens de aanbevolen 1,5 meter afstand te houden van anderen. Het liefst zelfs 2 meter, zodat de kans op besmetting nog kleiner is.

 

Geen hand geven

Hoewel je gewend bent om altijd netjes een hand te geven, kun je dat nu maar beter niet doen. Op je hand zitten veel bacteriën van de dingen die je hebt aangeraakt. Ook kan het zomaar zo zijn dat de ander wél in zijn hand heeft gehoest of geniest. Als je vervolgens een hand geeft en daarna met je hand je gezicht aanraakt, dan kun je besmet raken met het Corona-virus.

 

We hopen dat je gezond blijft in deze tijd. Houd je vooral goed aan de adviezen, want dan is de kans op besmetting zo klein mogelijk. Mocht je toch het virus oplopen, blijf dan thuis om uit te zieken.